Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prirodne maske
#1
Evo nasla sam nekih interesantnih maski za lice pa da podijelim sa vama,neke sam i probala i super su........

1. Ako imate problematičnu kožu lica sklonu bubuljicama, aknama i crvenilu ona zahtjeva posebnu, redovitu njegu. Pronađite stoga malo vremena kako bi 2 - 3 puta tjedno napravili prirodnu masku koja će poboljšati izgled vaše kože.

Smrvite svježi kvasac i promiješajte ga sa mlakim mlijekom. Dobivenu smjesu ujednačeno nanesite na lice i ostavite dok ne očvrsne, pa potom isperite mlakom vodom. Ova prirodna maska čisti i osvježava kožu. Osobito se preporuča osobama koje su sklone miteserima i bubuljicama.

2. Za prirodnu masku od rajčice potrebna vam je 1 rajčica i 2 žlice jogurta .Ocijedite sok iz rajčice i promiješajte ga sa jogurtom. Dobivenu smjesu nanesite na lice i ostavite 10 - 15 minuta, potom isperite vodom. Ova prirodna maska je odlična protiv bubuljica.

3. Za prirodnu masku od sira i meda  potrebne su dvije žlice mladog sira koje ćete promiješati sa žlicom meda i to tako da dobijete ujednačenu smjesu koju ćete na licu ostaviti 20 minuta. Najbolje je ovu masku isprati tako što ćete blazinicu natopiti toplim mlijekom. Ova prirodna maska se preporuča osjetljivoj koži sklonoj crvenilu.

4. Suhoj koži lica je prije svega neophodna hidratacija. Uz hidrantnih krema njegujte svoju kožu maskama koje su namijenjene isključivo suhoj koži: naribajte mrkvu, dodajte pola žlicu bademovog ulja i žlicu mlijeka te je ostavite na licu 30 min. Isperite mlakom vodom.

5. Prirodnu masku od banane i meda napravit ćete tako što ćete izgnječiti bananu viljuškom i dodati med kako bi ste dobili gustu smjesu koju ćete nanijeti na lice i držati 10 minuta, a potom isprati hladnom vodom. Sličnu masku možete napraviti i sa jabukom i medom -naribajte jabuku i dodajte med. Nanesite na lice i ostavite 10 minutaIsperite hladnom vodom.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)