Users browsing this forum: 1 Guest(s)
Forums in 'SPORT'
  Forum Threads Posts Last Post
Fudbal
Fudbal (engl. football, od reči (engl. foot) — stopalo, i (engl. ball) — lopta) ili nogomet kolektivni je sport koji se igra između dve ekipe, sastavljene od po jedanaest igrača. Fudbal je trenutno najpopularniji sport na svetu. Igra se u preko 200 zemalja. Mogu ga igrati ljudi svih godišta i oba pola. Često se o fudbalu govori kao o „najvažnijoj sporednoj stvari na svetu“.
1 1 Classes In MATLAB, Simuli...
06-05-2017, 11:45 PM
by SimonCranw
Kosarka
Košarka je sport u kojem dvije momčadi sastavljene od pet igrača pokušavaju ostvariti što više bodova (poena) ubacivanjem lopte kroz obruč koša pod organiziranim pravilima. Kada se to dogodi govori se o košu. Do bodova se dolazi ubacivanjem lopte kroz obruč koša pod uvjetom da je lopta kroz obruč prošla odozgo
1 1 The National Institute Fo...
06-06-2017, 01:52 AM
by SimonCranw
Rukomet
Rukomet je ekipni sport, u kojem igra 6 igrača + golman na jednoj strani, protiv isto tako formirane suparničke ekipe. Igra traje dva puta po 30 minuta, a cilj je dati više golova od protivnika. Ovaj ekipni sport se prije igrao na vanjskim, mahom betonskim terenima, da bi vremenom potpuno prešao u zatvorene dvorane sa parketom ili nekom drugo specijalnom podlogom.
0 0
Never
Tenis
Tenis je sportska igra između dva (singl - pojedinačno) ili četiri igrača (dubl - u parovima). Parovi mogu biti muški, ženski i mješoviti. Izvodi se na obilježenom igralištu s reketima i teniskom lopticom po utvrđenim pravilima. Igrači stoje jedan naspram drugoga na mrežicom podijeljenom igralištu i pokušavaju, pomoću teniskog reketa, lopticu vratiti u protivničko polje tako, da protivnik više nije u mogućnosti, regularnim putem, vratiti udarac.
1 1 ASTM International
06-05-2017, 09:38 PM
by SimonCranw