Users browsing this forum: 1 Guest(s)
Forums in 'ZDRAVLJE'
  Forum Threads Posts Last Post
Kvantna analiza
Savremena tehnologija bazirana na kvantnoj medicini koristi magnetnu rezonancu i merenje frekvencija elektromagnetnih impulsa ćelija. Na ovaj način možemo dobiti sliku funkcionisanja kako pojedinih organa tako i organizma u celini. Dijagnostika je nastala u Sovjetskom Savezu za potrebe svemirskog programa i vazduhoplovstva, a primenjivana za kontrolu zdravlja astronauta, pilota, vrhunskih sportista – olimpijaca, te ljudi specijalnih zanimanja. Pokazavši izvanredne rezultate, počela se šire primenjivati i danas je dostupna svim ljudima koji vode računa o svom zdravlju.
Moderated By: Administrators
4 7 zworld
06-04-2017, 10:10 AM
by Louisvok
Mrsavljenje i dijeta
Mršavljenje, tj. gubitak tjelesne težine u kontekstu zdravlja je smanjenje ukupne tjelesne mase uslijed gubitka tjelesnih tekućina, tjelesnih masnoća i/ili mišićnog tkiva te mineralnih zaliha u kostima odnosno vezivnim tkivima. Do gubitka tjelesne težine može doći nenamjerno kao posljedica bolesti ili niza poremećaja ili može nastati iz svjesnog napora za poboljšanjem previsoke tjelesne težine odnosno stanja pretilosti ili gojaznosti.
1 1 Mrsavljenje
04-08-2017, 08:32 PM
by Suzana
Ljepota
Ljepota (ijek.) ili lepota (ek.), fenomen koji se odražava kroz zadovoljstvo percepcijom nekog ravnoteže i proporcija određenog stimulusa. Ona sadržava prepoznavanje uravnotežene forme i strukture koja sa sobom dovodi do privlačnosti prema nekoj osobi, životinji, zvuku i sl
0 0
Never
Kozmetika
Kozmetika je pojam koji se odnosi na substance čiji je cilj povećati ili zaštititi izgled ili miris ljudskog tijela. Ponekad se kozmetika koristi za uklanjanje ili prikrivanje određenih fizikalnih oštećenja ili određenih fizičkih nedostataka kod nekih osoba. Također postoji posebna vrsta kozmetike koja je dostupna u prirodnom obliku (npr. kao ljekovito bilje)
1 1 Prirodne maske
04-08-2017, 08:02 PM
by Suzana